Головна Новини На Тернопільщині судитимуть трьох військових, що самовільно залишили місця служби

На Тернопільщині судитимуть трьох військових, що самовільно залишили місця служби

Від п’яти до десяти років позбавлення волі загрожує трьом військовослужбовцям, котрих поліцейські Тернопільщини викрили у вчиненні злочинів проти встановленого порядку несення військової служби. 

Зі слів начальника сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Тернопільській області Віталія Недогіна, завдяки співпраці зі слідчим управлінням та за процесуального керівництва військової прокуратури Тернопільського гарнізону було задокументовано, розслідувано та скеровано до суду три кримінальні провадження, розпочатих за частиною 4 статті 407 ККУ. 

Серед обвинувачених –  22-річний житель Чорткова, котрий ніс службу за контрактом у військовій частині, що дислокується у Тернополі. Солдат майже два з половиною місяці без поважних причин не з’являвся на службу. Житель Кропивницького, 1986 року народження, самовільно «перервав контракт» військовослужбовця і на чотири місяці  зник з військової частини, що у Яворові Львівської області. 

«Рекордсмен» з невиконання службових обов’язків  – 31-річний житель міста Дубно Рівненської області. Солдат залишив розташування військової частини на майже півтора року Розшукали його правоохоронці. -У період, коли наша держава втягнена у військовий конфлікт, категорія злочинів, пов’язаних із порушенням встановленого порядку несення військової служби вимагає особливої уваги.

Тому наш сектор у тісній співпраці з іншими поліцейськими підрозділами та військовою прокуратурою й надалі ретельно працюватиме над виявленням аналогічних кримінальних проступків, – підсумував керівник підрозділу.   Покарання кожному з обвинувачених визначить суд.