Головна Новини На Тернопільщині студенти-зубні техніки безкоштовно виготовляють зубні протези для бійців АТО

На Тернопільщині студенти-зубні техніки безкоштовно виготовляють зубні протези для бійців АТО

Студенти Чортківського медичного фахового коле­джу, що на Тернопільщині, безкоштовно виготовляють зубні протези для учасників російсько-української війни, і не тільки.

Такою благодійною діяльністю займаються випускники зуботехнічного відділення, які ось-ось стануть дипломованими зубними техніками.

Як повідомляє сайт навчального закладу, цього року, зважаючи на карантинні обмеження, студенти відпрацьовували переддипломну практику на своїх студентських робочих місцях, однак мали завдання виконувати цю роботу для конкретних людей, пише Україна молода

Ініціатива ж допомогти саме військовим ветеранам та захисникам України від російського агресора належить багаторічному директору коледжу, заслуженому лікарю України Любомиру Білику.

Попередньо він звернувся з відповідною пропозицією до керівництва дислокованих у місті військових частин, учасників АТО та громадської організації воїнів-інтернаціоналістів. У підсумку виявилося 24 особи, які особливо потребували таких недешевих нині ортодонтичних послуг.

Пацієнтів у присутності студентів оглянули викладачі-стоматологи, визначили обсяг робіт, склали кошторис, відтак майбутні зубні техніки приступили до роботи.


«Таким вчинком Любомир Степанович вирішив зробити випускникам вишкіл і професійний, і виховний, бо навчити легше, а вживити в серця милосердя набагато важче. Виконати професійно, хоч і під наглядом наставників, конкретне замовлення і побачити красиву усмішку та почути щире «дякую» — це той перший «заробіток», який отримали за свої вміння нинішні випускники спеціалізації «Стоматологія ортопедична», — йдеться на сайті коледжу.