Головна Новини На Тернопільщині студенти відзняли відеофільм, присвячений Великому Кобзарю (Відео)

На Тернопільщині студенти відзняли відеофільм, присвячений Великому Кобзарю (Відео)

Ідея і режисура фільму належать директору коледжу Роману Пахолку. Зйомки відбувалися минулого року у Каневі, на могилі Пророка нації, з доповненням уже цьогорічних відзнятих сюжетів мальовничої  природи дністровських краєвидів (с. Устечко), і в Чорткові, на подвір`ї коледжу.

Зі слів директора, в очолюваному ним закладі започаткована добра традиція – щорічна поїздка групи викладачів та студентів на могилу Т.Г.Шевченка. «Цим відео, –  каже Р.Пахолок,  – передано наше глибоке враження від його творчості, шанобливе ставлення до величної постаті Шевченка. Тут не має глядачів, а увесь колектив викладачів, працівників та студентів виступає учасником дійства», пише Чортків City

Виконання твору «На високій дуже кручі» на слова і музику Івана Кучеренка-Кучугури розпочинає жіночий вокальний ансамбль «Веснянка», який згодом доповнює жіночий художній хор молодших курсів «Берегиня», а наприкінці спів переходить у многоголосся майже тисячного колективу коледжу.

Фінальна сцена, відзнята з висоти пташиного польоту на коледжному подвір`ї, вигПрем’єра відеофільму, приурочена 205-й річниці з дня народження Тараса Шевченка, відбулася 6 березня у районному будинку культури, ставши прологом до літературно-мистецького заходу «В своїй хаті й своя правда, і сила, і воля».лядає справді вражаюче.

 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aE6FOKC0RRQ&w=560&h=315]