Головна Новини На Тернопільщині створюють сучасний завод із виробництва соків, джемів та дитячого харчування

На Тернопільщині створюють сучасний завод із виробництва соків, джемів та дитячого харчування

Попри глобальну кризу, яка насувається у зв’язку з пандемією коронавірусу, позитивні економічні новини в регіонах додають оптимізму.
Так, у Бучацькому районі, за повідомленням пресслужби облдержадміністрації, розпочалося створення підприємства з виробництва фруктових соків, джемів, пюре та дитячого харчування, пише Україна молода
Запустити такий завод уже в квітні наступного року має фермерське господарство «Гадз», відоме далеко за межами області як одне з найбільших підприємств в Україні, що спеціалізується на садівництві, зокрема, вирощуванні яблук, груш та слив.
Наразі представники господарства підписали угоду на поставку з Італії сучасного обладнання для переробки фруктів. Планова потужність майбутнього підприємства — 3 тонни на годину, і працюватиме воно майже цілодобово, забезпечуючи роботою як мінімум пів сотні людей.
Виробничий комплекс включатиме цехи з прийому сировини та переробки фруктів, власну лабораторію, камери зберігання готової продукції. Продукцію там виготовлятимуть як для роздрібної торгівлі, так і для постачання на інші підприємства, в тому числі кондитерські фабрики, для подальшої переробки.
До речі, в радянські часи консервні заводи (так їх тоді називали), що займалися переробкою місцевих фруктів та овочів, були фактично в кожному районі Тернопільської області. Однак із переформатуванням економічної системи вони чомусь закрилися, а ринок заполонила привозна, здебільшого імпортна, готова продукція.