Головна Новини На Тернопільщині стало дорожче одружуватись і народжувати

На Тернопільщині стало дорожче одружуватись і народжувати

Відтепер в області стало дорожче виходити заміж та народжувати. Практично вдвічі зросла вартість реєстрації шлюбу та народження дитини.

«Починаючи з 12 серпня, набув чинності наказ про затвердження розміру плати за надання платних послуг, які можуть надаватися відділами державної реєстрації актів цивільного стану Тернопільської області , – розповів Едуард Кольцов, начальник головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

– Цим наказом затверджено розмір плати за надання платних послуг, це і реєстрацію шлюбу і народження, а також доставка та вручення свідоцтв, надання консультацій і так далі».

Відтепер, організація та проведення традиційного весільного обряду з супроводом магнітофонного запису вартуватиме 300 гривень, було 150 гривень, якщо молодята забажають під час розпису живу музику то доведеться викласти 450 гривень, замість 300 гривень, а ось проведення обряду одним обрядовцем за скороченим сценарієм вартуватиме 165 гривень замість 75 . Якщо ж ви забажаєте розписатися у вихідні чи святкові дні, то замість 600 гривень, доведеться викласти від 900 до 1000 гривень, в залежності від того який буде план заходу – звичайно розпис з музикою чи європейський обряд .

Старі тарифи на послуги ДРАЦсів діяли на Тернопіллі з кінця 2011 року і до сьогодні не переглядалися. Та цього року серед підвищеної вартості шлюбу є і нові послуги, які надаватимуть ДРАЦси. Приміром організація та проведення ювілейного весілля – вартуватиме 500 гривень, якщо пара надумає піди в РАЦс у вихідні та святкові дні то заплатить вже 1000 гривень.

Крім того про підвищення вартості послуг на реєстрацію шлюбу нещодавно заявили у Рівному та Житомирі. Сьогодні у Рівному реєстрація шлюбу вартує від 120 до 1 020 гривень.