Головна Новини На Тернопільщині підриватимуть артилерійські снаряди

На Тернопільщині підриватимуть артилерійські снаряди

З липня фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення знищено артилерійський снаряд калібром 76 мм, часів Другої світової війни, який було виявлено в с. Соколів Теребовлянського району.
Аналогічний вибухонебезпечний предмет виявлено 3 липня під час проведення земляних робіт на околиці м. Теребовля. До місця знахідки було направлено піротехніків ДСНС. Після детального обстеження території, прилеглої до місця знахідки, на предмет виявлення інших боєприпасів, всі небезпечні знахідки будуть знищені в безпечному місці, шляхом контрольованого вибуху.
Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які зовні схожі на боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити! Про знахідку негайно повідомляйте до місцевого підрозділу ДСНС, зателефонувавши за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!