Головна Новини На Тернопільщині підприємців за продаж неякісних товарів оштрафували на суму понад 200...

На Тернопільщині підприємців за продаж неякісних товарів оштрафували на суму понад 200 тисяч гривень

Від початку цього року спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів здійснили 86 перевірок характеристик продукції, а це: іграшки, дитячий одяг та взуття, мийні засоби для прання або чищення, що  містять поверхнево-активні речовини, електричне та електронне обладнання, кабелі, техніка для використання в побуті, неавтоматичні зважувальні прилади, законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, прилади, що працюють на газоподібному паливі, водогрійні котли, що працюють на рідкому чи газоподібному паливі).

Серед кількості  проведених перевірок характеристик продукції порушення законодавства з ринкового нагляду встановлено в 60 суб’єктах господарювання.

За результатами перевірок надано 125 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких 5 рішень про заборону надання продукції на ринку (2 іграшки та 3 низьковольтне електричне обладнання) та 1 рішення про вилучення продукції з обігу, 112 – рішень про скасування рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

На суб’єктів господарювання складено 60 протоколів про виявлені порушення законодавства з ринкового нагляду, винесено 57 постанов про накладення штрафних санкцій на суму 202,725 тис.грн., з яких 200,125 тис. грн. сплачено в добровільному порядку.

Суб’єктами господарювання в повному обсязі відшкодовано кошти в держбюджет за зразки забракованої продукції та проведення їх експертиз.