Головна Новини На Тернопільщині працівниця міграційної служби за 6000 допомагала уникнути мобілізації

На Тернопільщині працівниця міграційної служби за 6000 допомагала уникнути мобілізації

На Тернопільщині працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ припинили незаконну діяльність жінки, яка за грошову винагороду обіцяла чоловікам призовного віку сприяти в отримані довідки про тимчасову непридатність до військової служби.

Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки встановили причетність 45-річної співробітниці одного з територіальних відділів управління Державної міграційної служби в Тернопільській області до протиправних оборудок. Вона пропонувала військовозобов’язаним особам за винагороду допомогти уникнути мобілізації.  При цьому жінка запевняла, що має «зв’язки» в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки і може вплинути на рішення членів військово-лікарської комісії щодо встановлення «фіктивного» діагнозу про хворобу та визнання особи тимчасово не придатною до служби. Таку «послугу» оцінила у 6000 доларів США.

Оперативники внутрішньої безпеки поліції та Департаменту військової контррозвідки СБУ спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, провели за місцями проживання та роботи фігурантки санкціоновані обшуки.

Наразі їй вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Триває слідство. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура.