Головна Новини На Тернопільщині працівник школи ледь не задушив сусідку

На Тернопільщині працівник школи ледь не задушив сусідку

Ох і насиченим видався той день для Василя Н. із с. Остап’є Підволочиського району! Ще напередодні ввечері він домовився з односельцем, що той якнайскоріше під’їде трактором і допоможе по господарству. Тож у суботу зранку чоловіки дружньо взялися до роботи. Аж поки під гарячу руку не потрапила сусідка, давній ворог родини Н-их. Відтак старі чвари ледве не призвели до непоправного.

Як не дивно, хоча події відбулися в суботу зранку, ніхто в селі нічого не бачив і не чув, тож потерпілій Ользі С. довелося відстоювати правоту в суді.

Жінка пригадала: вранці планувала поїхати у справах до райцентру, виїхала автомобілем за ворота, і тут машина заглухла. Що не робила, однак так і не змогла завести мотор, тож пішла до хати покликати на допомогу сина. Та не встигла поріг переступити, як на подвір’я забігла сусідка і на підвищених тонах почала вимагати забрати автомобіль з дороги, мовляв, трактор не може виїхати з їхнього городу. Знервована Ольга також за словом до кишені не лізла, а відповіла їй у тон. Тут до сварки докинула пару іскор свекруха сусідки, ще й пригрозила наостанок: “Якщо не забереш свою колимагу, покличу сина, він тебе разом з машиною у рівчак відкотить!”

Розгублена Ольга повернулася до авто і спробувала його завести. Раптом побачила Василя. Чоловік мовчки смикнув дверцята авто, однією рукою схопив її за шию, а іншою декілька разів вдарив по обличчю і з ненавистю просичав: “Забирайся звідси, не затримуй мені трактора!”

Розмазуючи по щоках сльози і кров, горе-водійка таки зуміла завести мотор і заїхати назад у двір та, похитуючись, зачинила ворота. Незабаром додому повернувся син, і потерпіла пожалілася йому на сусіда-розбишаку. Хлопчина кинувся поговорити з дядьком, але його дружина запевнила, що чоловік ще зранку поїхав орати у полі город. Тож юнак ні з чим повернувся додому та знайшов матір непритомною. Оглянувши нещасну, медики районної лікарні діагностували у неї струс головного мозку, синці та подряпини на шиї, що повністю підтверджувало її слова про побиття та спробу задушити.

Натомість обвинувачений, до речі, робітник місцевої школи, категорично відкидав будь-які звинувачення, повторюючи: “Я її не бачив! Я зранку вивіз трактором гній у поле, а потім орав город”.

Саме через його непоступливість і небажання навіть вибачитись перед сусідкою,  Підволочиський районний суд також виявився непохитним та призначив Василеві Н. відпрацювати 200 годин громадських робіт, компенсувати лікарні понад 5 тис. 250 грн., витрачених на лікування потерпілої. Крім того, виплатити Ользі С. 5 тис. 858 грн. матеріальної шкоди та 3 тис. грн. – моральних збитків, загалом 14 тис. 108 грн. за нестриманість і завдані сусідці легкі тілесні ушкодження.

Олекса Чиж

газета “Номер один”