Головна Новини На Тернопільщині працює один з кращих прокурорів України

На Тернопільщині працює один з кращих прокурорів України

Більше двох місяців Тернопільську обласну прокуратуру очолює Андрій Миколайчук. Тридцятого листопада він вперше за час роботи на цій посаді зустрівся із журналістами. На прес-конференції розповів, що вже вдалося зробити, на якій стадії перебувають резонансні для регіону справи та як проходить реформа у прокуратурі. За його словами працівники Тернопільської обласної прокуратури достойно пройшли два етапи атестації.

«По області близько 10% прокурорів не пройшли атестацію, – розповів Андрій Миколайчук, керівник Тернопільської обласної прокуратури. – Якщо порівнювати загалом по Україні, то тернополяни достойно пройшли два етапи атестації. Відсоток наших працівників по яких прийнято кадрові рішення про неуспішне проходження атестації нижчий середнього. Відбулися тестування на знання законодавства і тестування на загальні здібності. Вже є інформація щодо проведення співбесід з працівниками місцевих прокуратур, які успішно пройшли перші два етапи.

Співбесіди триватимуть з 3 грудня 2020 року до 20 січня 2021 року. Перші два етапи тернополяни на достойному рівні пройшли. Тести на знання законодавства не пройшли тільки троє наших працівників. Тести на загальні здібності – семеро осіб. Всього 10 – це набагато менше, ніж в середньому по Україні. Прокурор Теребовлянської місцевої прокуратури Гук Роман – один із кращих знавців законодавства. Тест на знання законодавства він здав на максимальні 100 балів за 12 хвилин. Він два роки тому закінчив Академію прокуратури має хист і бажання до роботи. На відміну від деяких регіонів у нас не бояться люди і спокійно йдуть на ці тести. У нас на перше тестування не поїхало вісім осіб, з яких семеро перебувають у декретній відпустці та один – прокурор, який проходить військову службу у зоні ОСС і увільнений від виконання обов’язків прокурора. Ці причини неявки виключно поважні. На другий етап не поїхало троє працівників, які на той час мали позитивний тест на «COVID-19». Для них заплановане додаткове тестування. Маю надію, що етап співбесід наші працівники також пройдуть достойно.».

У наступному році відбудеться завершальний етап реформи органів прокуратури. Окружні прокуратури запрацюють у новому форматі. Зараз на території області є три райони і працює чотири окружні прокуратури. Оскільки населення Кременецького району складає 147 тисяч, а Тернопільського більше ніж 360 тисяч, то керівництво обласної прокуратури надало пропозиції, щоб на території Тернопільського району утворити декілька окружних прокуратур. Детальніше про це обласний прокурор пообіцяв розповісти на наступних прес-конференціях.