В Тернопільскій області підведено підсумки посівної компанії. Під урожай 2016р. всі категорії господарств посіяли 810,3 тис.га сільськогосподарських культур, що на 18,1 тис.га більше, ніж під урожай 2015р. У структурі посівних площ переважають зернові культури, під які відведено 470,1 тис.га, або 58,0% від усієї засіяної площі. Зокрема, в області посіяно 220,9 тис.га пшениці, 114,5 тис.га кукурудзи, 103,6 тис.га ячменю, 15,1 тис.га зернобобових, 9,1 тис.га гречки. У 2016р. порівняно з 2015р. зросли посівні площі усіх видів зернових, крім кукурудзи, гречки та жита. Загалом посіви зернових культур в області збільшилися на 23,4 тис.га.

Водночас, у 2016р. проти 2015р. на 5,4 тис.га скоротились площі, відведені під технічні культури. Зменшилися посіви сої, ріпаку та гірчиці. Разом з тим, значно збільшилися площі під соняшником на зерно та цукровим буряком (фабричним), посіви яких у 2016р. становлять відповідно 54,8 тис.га та 22,7 тис.га.

У 2016р. на Тернопільщині посадили 59,1 тис.га картоплі (на 1,2 тис.га більше, ніж у 2015р.) та 11,0 тис.га овочів відкритого ґрунту (на 0,1 тис.га більше). Традиційно основними виробниками картоплі та овочів залишаються господарства населення, на долю яких у 2016р. припадає 94,6% посівних площ цих культур.

Під кормові культури в 2016р. в області відведено 61,4 тис.га, що на 1,3 тис.га менше порівняно з 2015р.

Категорії: Новини

Теги: ,,,

Loading...

Залишити коментар

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

%d блогерам подобається це: