Головна Новини На Тернопільщині почали закривати школи через епідемію грипу

На Тернопільщині почали закривати школи через епідемію грипу

Через ріст захворюваності на гострі респіраторні захворювання в області вже закрили вісім шкіл. Сім у Борщівському районі та одну у Гусятинському. Можливо на тижні закриють ще окремі школи у Теребовлянському районі. Про це під час прес-конференції 6 грудня повідомила лікар-епідеміолог Державної установи « Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Маціпура.

«Станом на 5 грудня було закрито 8 шкіл в області, – повідомила Світлана Маціпура. – Зробили це за внутрішніми наказами директорів шкіл або начальників управлінь освіти. – Це сім у Борщівському районі, з яких дві у Борщові і одна у Гусятинському районі. За інформацією, яку ми отримали, можуть ще закрити 4 школи у Теребовлянському районі. Директори можуть самостійно приймати рішення про закриття окремих класів або всієї школи, якщо в класі чи закладі відсутні більше 20% учнів через захворювання на ГРВІ. У Тернополі один клас закрили в 11-ій школі.».

За минулий тиждень епідситуація ускладнилася. Показник захворюваності на 100 тисяч склав 353 випадки, а це 75%. Тобто до епідемічного порогу залишається ще 25%.

«Зараз розпочався 49 тиждень, ми слідкуємо за ситуацією, – каже лікар-епідеміолог. – Хочу наголосити, що епідпоріг буде дещо вище, але захворюваність теж поступово зростає. За тиждень, що минув маємо ріст на 36,8 %. У кількісних показниках це на тисячу осіб більше захворіло ніж попереднього тижня. Було 2743 хворих, а тепер – 3751. У порівнянні з минулим роком теж спостерігається ріст на 44%. Це перший тиждень, коли ми побачили такий суттєвий ріст, до того було 10-20%. Питома вага дітей серед усіх захворілих складає 63,1%. З них 63% – діти шкільного віку.».

Минулого тижня перевищення епідемічного порогу 10,2% зареєстрували у Борщівському районі. Заліщицький і Лановецький райони, за словами Світлани Маціпури, наближаються до епідемічного порогу. Щодо Борщівського району, то інформацію медики подали в органи влади на рівні області і району і рекомендували певні обмежувальні заходи. Які саме із рекомендованих заходів застосовувати для зменшення захворюваності мають вирішувати чиновники.