Головна Новини На Тернопільщині показник смертності від COVID-19 найвищий в Україні

На Тернопільщині показник смертності від COVID-19 найвищий в Україні

За останню добу на Тернопільщині семеро людей померли внаслідок ускладнень спровокованих коронавірусною хворобою. Зокрема: жінка 78 р. Шумський район с. Боложівка, чоловік 90 р. Тернопільський район с. Дубівці, жінка 58 р. Бережанський район с. Мечищів, чоловік 76 р. Борщівський район с. Жилинці, жінка 82 р. м. Збараж, чоловік 73 р. Кременецький район с. Старий Почаїв, чоловік 86 р. м. Чортків.

Показник смертності у нашому регіоні найвищий в країні. Про це розповів епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев. Його встановлюють відносно кількості населення, пише ЗЗ.

“У нашій області смертність від коронавірусу становить 30,7% на сто тисяч населення і вона перевищує українську, яка складає 25,5%. Це в першу чергу пов’язано із рівнем захворюваності. Рівень захворюваності в області перевищує загальноукраїнський в 1,6 рази. Щодо показника летальності, який вираховують  відповідно до числа захворілих, то він складає 1,3%. В Україні відсоток летальності 1,9%”.

Із збільшення кількості інфікованих на Тернопільщині зростає кількість летальних випадків. Вони найчастіше трапляються серед людей із групи ризику. Відтак жителям краю радять дотримуватися карантинних вимог і берегти здоров’я.