Головна Новини На Тернопільщині племінник на смерть збив дядька і не помітив цього

На Тернопільщині племінник на смерть збив дядька і не помітив цього

У Шумську 26 серпня водій автомобіля Мерседес Sprinter збив чоловіка і втік. Потерпілий помер ще до приїзду швидкої. В ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці знайшли автомобіль на території недіючої ферми села Новостав, а самого кермувальника оголосили в розшук, Номер 1

За кілька годин працівники поліції встановили особу загиблого. Це – уродженець Рівненської області, 1952 року народження, який проживав у селі Новостав Шумського району. Через півтори доби прийшов до поліції і сам водій-втікач. Як виявилося, він був родичом загиблого.

Того дня 26-річний водій та його дядько були на похороні.

– Після похорону Василь (загиблий, – авт.) попросив племінника завезти пісок бусом до Кременця, де зараз живе. Він збирався допомогти з ремонтом своїй дочці. Вася погодився. Але пробив колесо. Доки молодший Василь був на шиномонтажі, його дружина, двоє доньок і жінчина сестра сиділи біля магазину, – розповіла мешканка Новоставу пані Галина.

До родини вчепились місцеві напідпитку. Діти перелякали і почали кричати й плакати. Тому тато їх бігом в бус – і рвонув з місця.

– Діти в крик, Вася сів у бус і, здавши назад, поїхав, – розповідає жінка те, що чула від сусідки родини. Згодом, коли водій з’явився у поліції, клявся, що не бачив дядька і навіть не підозрював, що наїхав на нього. Машину кинув біля закинутої ферми, бо поламалась.

Зараз обвинувачений у загибелі родича в ДТП перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Таку міру запобіжного заходу йому по обіді 28 серпня обрав суд.

– Водієві повідомили про підозру у скоєнні смертельної ДТП та обрали міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. У нього відібрані зразки крові для експертизи на вміст алкоголю, – повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту головного управління Нацполіції в області Богдан Шуляр.

Підтвердяться його слова чи ні, встановить слідство. Цей факт внесений в ЄРДР згідно частини 2 статті 286 ККУ.