Головна Новини На Тернопільщині платникам податків у січні повернули 71 мільйон гривень ПДВ

На Тернопільщині платникам податків у січні повернули 71 мільйон гривень ПДВ

За результатами проведених перевірок податковими органами області в січні 2019 року упереджено бюджетне відшкодування ПДВ на 10 тис. грн. На Тернопільщині платникам податків у січні повернули 71 мільйон гривень

На Тернопільщині платникам податків у січні повернули 71 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ. Як повідомили УНІАН у відділі організації роботи ГУ ДФС у Тернопільській області, у січні 2019 року 88 суб’єктів господарювання Тернопільського регіону заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок у сумі 34 млн грн. Вказана сума на 1 млн грн перевищує відповідний показник минулорічного січня, – пише УНІАН.

«Станом на 1 лютого 2019 року платникам області відшкодовано з Держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 71 млн грн ПДВ, тоді як у січні минулого року було відшкодовано 30 млн грн», – зазначив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. За результатами проведених перевірок податковими органами області в січні 2019 року упереджено бюджетне відшкодування ПДВ на 10 тис. грн. Станом на 1 лютого 2019 року загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 79 млн грн. З них 63 млн грн перебувають у процесі перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, ще 16 млн грн – у судовому та адміністративному розгляді. Податківці зазначають, що позитивна динаміка з відшкодування податку на додану вартість досягнута за рахунок ефективної роботи Електронного реєстру відшкодування ПДВ, який функціонує у відкритому режимі та демонструє громадськості, що процес адміністрування та відшкодування податку на додану вартість є автоматичним, прозорим та виключає будь-які можловості маніпулювання з відшкодуванням ПДВ.