Головна Новини На Тернопільщині планують побудувати близько 2,5 тисяч квартир для переселенців

На Тернопільщині планують побудувати близько 2,5 тисяч квартир для переселенців

У Тернопільській області планують побудувати близько 2,5 тисяч квартир для переселенців. Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. На будівництво житла в області держава виділить 2,4 млрд гривень.

«В Україні створено спеціальний фонд і Тернопільщина теж зможе скористатись цим фондом для будівництва житла для людей, які зараз перебувають на території області з інших регіонів. Квартири, які побудуємо на Тернопільщині, перебуватимуть на балансі військової адміністрації. Після того, як люди виявлять бажання повернутись у рідне місто, ці домівки передадуть військовослужбовцям, медикам, а також учасникам бойових дій, які стоять на квартирному обліку»,- сказав Володимир Труш.

Також діє програма викупу готових квартир на Тернопільщині, пише Галас.

«Ми знаємо, що до війни багато квартир будувалось, вони вже здані в експлуатацію і держава готова викупити ці квартири. Єдина умова – у квартирі має бути зроблений ремонт, мають бути меблі в квартирі і санвузли. Тобто ті умови, які мають бути придатні для проживання. Таких квартир в Тернополі назбиралось вже близько 300. Вони будуть поетапно викуповуватись», – зауважив Володимир Труш.

До слова, на Тернопільщині офіційно зареєструвались 84 тисяч переселенців.