Головна Новини На Тернопільщині переховується “звір у людській подобі” (Фото)

На Тернопільщині переховується “звір у людській подобі” (Фото)

Може ховатися у лісі, на віддалених хуторах, у занедбаних хатах. Будьмо обачними!

Ця майже неймовірна детективна історія у нашому нібито спокійному обласному центрі – наче з іншого виміру чи з екрану кіно. Спочатку місто сполошилося страшною знахідкою –  13 червня на вулиці Чубинського у напівзруйнованій будівлі виявили тіло, замотане у покривало та целофан. Через декілька днів неподалік того ж місця у смітті оперативники відкопали труп ще одного чоловіка, пише Свобода

Тоді поліція оголосила у розшук двох осіб: Феськова та Рудковського. Саме їх запідозрили у скоєнні вбивств.

Феськів Михайло Петрович, 14 травня 1977 року народження. Уродженець села Яблунів Гусятинського району.

За словами правоохоронців, зловмисник у листопаді 2017 року вийшов з місць позбавлення волі, де відбував п’ятнадцятирічний термін за вбивство чоловіка на Гусятинщині. З січня по квітень тернополянин перебував на заробітках, а коли повернувся, почав вести бродячий спосіб життя та зловживати спиртними напоями.

Як стало відомо у ході слідчо-оперативних заходів, сьомого червня підозрюваний разом зі знайомим, Рудковським Андрієм, який також перебував у розшуку, і тернополянкою та ще одним товаришем розпивали спиртні напої. Між трьома чоловіками виникла суперечка, яка переросла у бійку. Нанесення тілесних ушкоджень стали летальними для одного з них. Рудковський і Феськів тіло закопали у смітті на вулиці Чубинського.

Після вбивства пішли далі випивати на вулицю Тарнавського. За попередньою інформацією, у квартирі перебувало шестеро осіб. І знову між підозрюваними та сусідом виник конфлікт. Останнього побили, а тіло, замотавши простирадлом та покривалом, спакували у поліетиленовий пакет, зв’язали з обох боків шнурівками та вивезли в занедбану будівлю на Чубинського.

Під час обстеження території області слідчо-оперативна група виявила в хащах поблизу села Біла ще одне тіло зі слідами насильницької смерті. Як з’ясувалося, покійним виявився Рудковський Андрій Степанович – підозрюваний у двох вбивствах.

Як розповів на прес-конференції керівник обласної поліції Олександр Богомол, підозрюваний у трьох вбивствах Феськів є дуже небезпечною особою. За припущеннями правоохоронців, він переховується у межах області – у лісі, на віддаленому хуторі чи в якійсь спорожнілій хаті. Навряд чи він озброєний, але може мати ножа. Це загартований, витривалий чолов’яга, який може пристосуватися до будь-яких умов. У 2003 році, коли Феськіва розшукували за скоєння вбивства, він чотири місяці переховувався у лісі, причому у зимово-весняний період. Харчувався, так би мовити, підніжним кормом.

Цьому злочинцеві нічого втрачати – у разі затримання йому «світить» довічне позбавлення волі.

Олександр Богомол застерігає, аби люди були обачними – не впускали невідомих на подвір’я чи у будинки. Коли ж хтось побачить особу, схожу на розшукуваного, у жодному разі не слід самостійно затримувати, а треба повідомити поліцію. Начальник поліції просить особливо бути насторожі лісників.

Будь-яку інформацію можна повідомляти за номерами телефонів: (067) 471-66-23, (067) 351-38-37, 27-11-70 або на лінію «102». Анонімність гарантується, запевнили у поліції.

 

Ольга КУШНЕРИК