Головна Новини На Тернопільщині паркувальники дурять людей

На Тернопільщині паркувальники дурять людей

парковкаБільше, ніж півроку року тому мешканці Бучача стали свідками перетворення центру міста у паркувальні майданчики. Рішенням 15 сесії 7 скликання від 29 березня 2017 року було оголошено, що перед райдержадміністрацією, вздовж вулиці Аґнона зі сторони костела та дитячого садка, на вулиці Підгаєцькій та на площі Ринок, підприємець Гнатишин буде “утримувати та розвивати об’єкти благоустрою міста Бучач”.

Якщо говорити по правді, то більшість водіїв навіть не вникали у розпорядження, схеми розміщення паркомісць, наповнення ціни і афера з парковками “пройшла”, як то кажуть. Зараз ми самі дозволяємо себе обдурювати. “Чому?”, – запитаєте. А тому, що, коли сказали платити п’ять гривень, ми чемно платимо, приймаючи слова паркувальника за чисту монету.

До чого керівники довели місто? Де таке є, щоб перед “білим” домом у будь-якому іншому місті вимагали гроші за паркування. Де логіка в тому, щоб робити парковку перед дитячим садком? Чому мовчимо і нічого не говоримо? Чому не перечитаємо головні акти, які регулюють ситуації паркування? На всі випадки є Закон “Про дорожній рух”, Податковий кодекс України, Правила дорожнього руху та Постанова Кабінету міністрів України № 1342 “Про затвердження правил паркування трансортних засобів” від 3 грудня 2009 року.

Варто також звернути увагу, що за ці півроку суб’єкт господарювання навіть не довів до пуття паркувальні майданчики. Ми досі не бачимо стаціонарних паркувальних автоматів, які передбачені пунктом 14 Постанови, автоматичних в’їзних та виїзних терміналів, інформації для користувачів парковки: інформація про оператора (найменування, адреса, контактні дані), вартість послуг з користуванн майданчиком, спосіб оплати. Не виокремлено місць для паркування людей з обмеженими можливостями, а це передбачено ст. 30 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів України”.

Єдине, на що спромоглися – сяк-так засипали ями, поставили кілька дорожніх знаків і суцільною блакитною смугою на проїзній частині і на бордюрі відокремили відокремили проїзну частину від пішохідної. АЛЕ… Знову нас обдурюють, бо, по-перше, дозволили собі намалювати лінію там, де її не повинно бути (біля ратуші, на вулиці Аґнона – навпроти костелу та дитячого садка), по-друге, вимагають плати за паркування на вищезгаданих територіях. А коли запитуєш про схему паркування чи щось подібно, тебе одразу відсилають до мера, адже “Мосціпан все знає і він дозволив”. До речі, від облашування платного паркування вздовж вулиці Підгаєцької Гнатишин відмовився.

Щоб не бути голослівними, вже вкотре демонструкємо скріни схем – майданчиків для платного паркування з сайту Бучацької міської ради (окреслені червоним або чорним):

Що ж маємо натомість? Фото нанесеної розмітки у не дозволених, тобто самовільно захоплених місцях на не пристосованому асфальтовому покритті:

А ось і підтвердження вимагання грошей за паркування на безкоштовному майданчику для паркування:

Наголошуємо ще раз – за рішенням міської ради ні біля ратуші, ні навпроти костелу та дитячого садка ніяких паркувальних майданчиків немає. До речі, на одній із сесій міської ради мер Й. Мосціпан зазначив, що говорив із суб’єктом господарювання щодо самовільного позначення блакитною лінією місць, на які міська рада дозволу не давала, і той повинен був прибрати лінії. Але, як бачимо, цього не сталося. Напевно, мер вже більше не авторитет і ніхто його не слухає. Але не лише в ньому справа, тут паркується вся владна верхівка міста, невже всім байдуже? Чи вони також із цього щось мають?

Леся Ю. http://buchachinfoport.com