Головна Новини “На Тернопільщині немає книгарень і кінотеатрів” – Андрій Кокотюха

“На Тернопільщині немає книгарень і кінотеатрів” – Андрій Кокотюха

24 лютого на Тернопільщині стартували зйомки історико-пригодницького фільму «Червоний. Без лінії фронту». А 25 лютого автор роману «Червоний» та однойменного кіносценарію Андрій Кокотюха почав перший тур містами Тернопілля, повідомляє news-te.blogspot.com

За чотири дні письменник і сценарист провів зустрічі в Бережанах, Зборові, Гусятині, Заліщиках і Теребовлі. У рамках туру був показаний фільм «Червоний». Проект підтримала Тернопільська Фільмкомісія, яка є партнером зйомок стрічки «Червоний. Без лінії фронту».

Тур виявив дуже важливу проблему не лише Тернопілля, а й, без перебільшення, всіх регіонів України. Це відсутність книгарень і кінотеатрів. Люди чують про українське кіно, знають про нові українські книги. Проте не мають змоги дивитися фільми й вільно купувати актуальну літературу. Частково потребу в інтелектуальному розвитку задовольняють митці, котрі особисто приїздять до читачів та глядачів і привозять із собою літературу й фільми. Проте, як зазначив Андрій Кокотюха, ситуацію не можна вважати нормальною.

«Ми приїхали й поїхали, а люди знову лишаються ні з чим і чекають наступної слушної нагоди», – каже письменник і кінодраматург.

Всюди місцеві громади вдячно сприймали показ фільму та активно купували книги.  Крім того, в Заліщиках Андрій Кокотюха за ініціативи міського голови Алли Квач узяв участь у акції на підтримку захисту Дністра від забудови ГЕС.