Головна Новини На Тернопільщині невідома істота з інтелектом випила за ніч 12 літрів крові

На Тернопільщині невідома істота з інтелектом випила за ніч 12 літрів крові

Дивна подія трапилася в Шумському районі Тернопільської області. У селі Матвіївці місцевий фермер виявив в закритій кошарі вісім убитих овець. Найцікавіше, що тварини не були розтерзані. Просто у кожної вівці, за словами фермера Михайла Остап’юк, на шиї було по два маленьких отвори, через які, судячи з усього, у них випили всю кров.

– Я такого в житті не бачив! – каже Михайло Остап’юк журналісту fakty.ua. – Навесні хтось убив моїх чотирьох овець, так там акуратно були виїдені все кишки. Це хоча б зрозуміло – хижак прийшов за м’ясом. Але тут-то як зрозуміти? На убитих вівцях немає пошкоджень, тільки маленькі отвори на шиї. І ні краплі крові навіть поруч на землі. Виходить, що хтось вночі випив приблизно 12 літрів крові!

Кошара моя огороджена з усіх сторін. Де сіткою, де металевими щитами. Висота – приблизно півтора метра. Дверцятами ніхто не користувався. Вона замкнена. Виходить, що якийсь хижак перемахнув через півтораметровий паркан і вбив всіх овець.

– У вас є версії, хто б це міг зробити?

– Гадки не маю. Тут наші в селі кажуть, що бачили вовка. Та ще й не одного! Це взагалі-то дивно. У нас в околицях вовків вже дуже давно немає. Але навіть якщо б це були вовки, то чому вони не чіпали м’ясо? Ветеринар приїжджала, сказала: кров випита повністю. Хіба вовки п’ють кров?

«ФАКТАМ» вдалося зв’язатися з виконуючою обов’язки начальника Госпродпотребслужби Шумського району Марією Андрійчук. Це саме вона виїжджала на місце загибелі овець. Жінка досі не може відійти від побаченого.

– Я особисто робила розтин кожної з восьми загиблих овець, – говорить Андрійчук. – Ні в серці, ні в венах у тварин не було ні краплі крові! Не було крові і на землі. Складалося таке враження, що хтось акуратно все випив. Невеликі згустки крові були у загиблих овець тільки в м’язах. Таке трапляється, коли тварина бореться з нападником на нього хижаком.

– Деякі жителі села кажуть, що це міг зробити вовк.

– Про що ви говорите? Вовк, навіть якщо не хоче їсти, розриває туші своїх жертв. А тут – саме випита кров. Вся, до краплі!

– Ви зустрічалися коли-небудь з таким явищем?

– Я 30 років у ветеринарній медицині і хочу сказати, що такого ніколи не бачила. Сталося щось незрозуміле. І знаєте, що дивно – на місці події виявили сліди. Одні побільше, інші – менше. Так, вони схожі на вовчі. Але, це були сліди тільки від задніх лап. А де сліди від передніх? Виходить, що було два хижака, які пересувалися виключно на двох лапах?

– А чи були подібні випадки в районі?

– У сусідньому селі хтось точно так же випив всю кров з двох кіз.

– Ви про чупакабру чули що-небудь? Може бути це вона?

– Я не можу робити такі висновки. Все-таки я ветеринарний лікар. Але ось кажуть, що чупакабра в Україні часто нападає на кролів. У нас в минулому році в районному центрі, в Шумську, у багатьох жителів, хто тримав кролів, якийсь хижак всіх поунічтожіл. Просто вбивав і складав штабелями. М’ясо не було зворушено, а кров випита.

– Ні-ні, це однозначно, що не вовки і не собаки, – каже місцевий мисливець Ярослав. – Звички вовків я дуже добре знаю. Не буває такого, щоб вони хоча б шматочок м’яса від своєї жертви не відкусили. Навіть коли не голодні, ріжуть худобу заради забави. Можуть не їсти, але терзають туші і розкидають. Іноді забирають м’ясо з собою, щоб з’їсти потім. А тут – випита вся кров. За дві дірочки на шиї, а у деяких з овець – ще по дві дірочки на нозі, як раз там, де проходить вена. Вовк чисто фізично не міг би висмоктати всю кров.

Ярослав повідомив про те, що він з товаришами вже отримав ліцензію на відстріл вовків, якщо їх вдасться знайти, і скоро почнеться велике полювання.

– Шукати вовка будемо в лісі. Але навколо села – великі кукурудзяні поля. Там знайти кого-небудь майже неможливо. Буває, що навіть мисливці зі стажем побоюються туди заходити, так як звір може несподівано напасти звідки завгодно.

Свою війну оголосив невідомому вампірові і фермер Михайло Остап’юк.

– Я залишив пару овець в кошарі і встановив камеру спостереження. Коли звір прийде – вже точно буду знати, хто це був. Вистежу і вб’ю.

Дії вампіра в Матвіївці нагадують повадки чупакабри, про яку давно не було чутно. Цей загадковий монстр, який вбивав домашніх тварин, вперше з’явився саме в Тернопільській області, на околиці міста Збараж в 2004 році. Тоді в пресі повідомлялося про дивну загибель двох косуль в закритому вольєрі біля придорожнього кафе. Замки на вольєрі булизламані . Якась тварина перестрибнула через двометровий паркан і випило у косуль кров.

Після цього випадку інформація про чупакабру почала з’являтися із завидною регулярністю. З косуль загадковий звір перейшов на кроликів. Цікаво, що, за розповідями очевидців, чупакабра розкладала тушки убитих тварин … за кольорами, чорних в одну купку, білих – в іншу. При цьому дуже часто кількість убитих тварин в купках було однаковим! Неначе монстр намагався показати людям, що володіє інтелектом.