Головна Новини На Тернопільщині на мультипредметний тест зареєструвалося більше учасників, ніж торік

На Тернопільщині на мультипредметний тест зареєструвалося більше учасників, ніж торік

Завершилася реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті. Зробити це можна було до 3 травня. На Тернопільщині на мультипредметний тест зареєструвалося більше учасників, ніж торік.

Про це Суспільному повідомив відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк.

Кількість зареєстрованих на НМТ 2023

За словами Юрія Шайнюка, в області на НМТ зареєстрували 8 822 учасники. Це на півтори тисячі більше, ніж минулого року.

“Тестування відбуватиметься в дві зміни в основну і додаткову сесію. Основна сесія триватиме з 5 по 23 червня, а додаткова з 11 по 24 липня”.

Юрій Шайнюк

Відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк. Суспільне Тернопіль

Предмети на вибір

До 7 травня ще можна вносити зміни до своїх даних в електронному кабінеті, каже Юрій Шайнюк. За його словами, цьогоріч є певні зміни, для прикладу географія не потрапила до переліку предметів на вибір.

“Тестування відбудеться з трьох предметів: українська мова та математика – обов’язкові, а третій предмет – на вибір. В минулому році була історія України, в цьому році – на вибір. Найбільша популярність третього предмету це – історія України, на другому місці іноземні мови, переважно англійська і третє місце – біологія”.

Учасниці НМТ

Серед зареєстрованих на тестування – учениця 11 класу школи-ліцею №6 Ельміра Молоканова. Дівчина каже, додатковим предметом на іспит обрала біологію.

“Я планую вступати в медичний, тому саме біологія. В мене був вибір між хімією та біологією, але все ж вибрала біологію. Я переглянула правила, побачила, що три години на три предмети, я задоволена цим. Ти написав, склав і вийшов, і ти вже вільний, не думаєш, що написав біологію, а завтра ще українська мова. Написав, і все класно”.

НМТ на Тернопільщині

Учениця Ельміра Молоканова. Суспільне Тернопіль

Одинадцятикласниця Марія Літинська каже, обрала третім предметом англійську мову, планує вчитися на перекладачку. Каже, особливої підготовки чи репетиторів у неї немає.

“Я стараюся зараз поєднувати роботу і навчання, і мені було б дуже важко ще витрачати час і, можливо, кошти на репетиторів. Я аналізувала своє життя і свої здібності. Зрозуміла, що найлегше мені дається з усіх запропонованих предметів англійська мова. Адже я трішки жила в Лондоні і тоді я відчула, що англійська мова мені легко дається і я зараз особливо її не вчу. Просто розраховую на ті знання, які є. Переглянувши тест я зрозуміла, що його здам”.

Національний мультипредметний тест

Одинадцятикласниця Марія Літинська. Суспільне Тернопіль

Місце і час проведення НМТ

За 10 днів до тестування учасники дізнаються місце і час його проведення, але організатори просять не поширювати цю інформацію.

“Це пов’язано з безпековими питаннями, з ситуацією, яка сьогодні є в нашій державі, тому екзамени будуть відбуватися тихо. Разом з тестуванням в Україні буде відбуватися тестування за кордоном, через дипломатичні служби Міносвіти погодило вже 32 країни і міста, де будуть наші тимчасово переселені учасники будуть складати НМТ”, – розповів Юрій Шайнюк.

Нагадаємо, у 2022 році на Тернопільщині 14 учнів набрали 600 балів на мультипредметному тесті.