Головна Новини На Тернопільщині на ЗНО зареєструвались понад 9 тисяч учнів

На Тернопільщині на ЗНО зареєструвались понад 9 тисяч учнів

У Тернопільській області на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалися понад 9 тисяч учнів. Про це Суспільному розповіла начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

За її словами, цьогоріч абітурієнти складатимуть один тест, в якому будуть завдання з трьох предметів: української мови та літератури, математики та історії України. По 20 питань з кожної дисципліни.

“На території Тернопільської області на ЗНО, яке мало проходити у звичному режимі, зареєстровано 9 854 учні. Реєстрація на ЗНО продовжена до 9 квітня і діти з окупованих територій, чи де йдуть бойові дії, мають можливість ще до 9 квітня зареєструватися і пройти тестування. Тернопільська область готується до проведення такого тестування на базі великої кількості закладів загальної середньої освіти”, – каже Хома.

За словами Ольги Хоми, тестування планують провести у липні, на його здачу в абітурієнтів буде 10 днів. Щоб скласти тест вступники матимуть 80 хвилин. Якщо ж оголосять повітряну тривогу – тестування перервуть і учні спустяться в укриття. Щодо державної підсумкової атестації у формі ЗНО, то її скасували для усіх випускних класів – це 4, 9 та 11. Про це розповіла Ольга Хома.