Головна Новини На Тернопільщині на Водохреща прогнозують снігопади та ожеледь

На Тернопільщині на Водохреща прогнозують снігопади та ожеледь

Сильний вітер та ожеледицю передбачають на Тернопільщині до кінця цього тижня. Такі погодні умови ускладнюватимуть ситуацію на дорогах, відтак жителів області просять при можливості відмовитися від користування власними транспортними засобами.
Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, складні погодні умови на Тернопільщині зберігатимуться 17 – 18 січня. Відтак цими днями в регіоні можливі снігопади, внаслідок яких перемітатиме автошляхи. Окрім цього, внаслідок перепадів температурних показників, на дорогах спостерігатиметься ожеледиця. «Температурні показники коливатимуться від 0 до -5 градусів вночі, а вдень зберігатиметься в основному плюсова температура повітря, стовпчики термометрів підвищуватимуться до п’яти градусів тепла. Можливі пориви вітру до 14-ти метрів за секунду. На дорогах утворюватиметься ожеледиця», – каже метеоролог Оксана Софінська, пише ЗЗ.

За попередніми прогнозами Укргідрометцентру, в Тернопільській області хмарно, вітер західний, швидкістю 7 – 12 м/с, пориви 15 – 20 м/с. На дорогах ожеледиця. Вранці та вдень слабка ожеледь. Вночі часом сніг. Вдень невеликі опади. Температура повітря вночі 1 – 6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

Відтак у Патрульній поліції області просять водії бути максимально обережними на автошляхах. Оскільки такі погодні умови сприятимуть аварійності. У разі небезпечних ситуацій варто телефонувати на спецлінії: 101, 102. Також служба автомобільних доріг області оголосила про готовність допомагати.

Софія Романська