Головна Новини На Тернопільщині найкращі показники забезпечення учасників АТО земельними ділянками

На Тернопільщині найкращі показники забезпечення учасників АТО земельними ділянками

Зараз у Тернопільській області 5565 осіб, якій мають статус учасника бойових дій. За останні роки відбулося чимало змін, спрямованих на посилення соціального таправового захисту цієї категорії осіб. Про програми державної підтримки та найактуальніші питання говорили під час зустрічі з представниками громадської організації «Звільнені з полону» у четвер, 7 лютого.
Голова обласної державної адміністрації Степан Барна наголосив присутнім, що для нього важливо, щоб питання учасників бойових дій та питання військовополонених було предметом особливої уваги.
«Ми передбачили в обласному бюджеті додаткові кошти для учасників АТО та військовополонених на лікувальне забезпечення. Також обласний бюджет компенсовує вартість навчання військових, їхній дітей чи близьких родичів у комунальних навчальних закладах Тернопільської області. Щодо земельних ділянок, то варто зазначити, що ми видали майже 7 тисяч рішень, які врегульовують проблему забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції. Думаю, що це один із найкращих показників в Україні», – зазначив голова ТОДА.