Головна Новини На Тернопільщині мотоцикліст важко травмував дитину

На Тернопільщині мотоцикліст важко травмував дитину

ДТП

Рік умовно присудили на Теребовлянщині мотоциклісту, що цьогоріч влітку збив на дорозі хлопчика. Дитина отримала тяжкі травми.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського райсуду від 23 листопада. Як випливає із матеріалів справи, випадок трапився 2 серпня 2021 року близько  17 год, пише Тернополіс.

Тоді обвинувачений, керуючи мотоциклом  «LONCIN LX300-GY», їхав дорогою “Галич-Підгайці-Сатанів” в напрямку села Соколів Золотниківської ОТГ із швидкістю 45 км/год при дозволених 50 км/год. На дорогу перед ним вибіг малолітній хлопчик. Мотоцикліст, маючи змогу завчасно помітити пішохода, проявив неуважність, не зменшив швидкості та збив дитину. Вона отримала травми, що належать до тяжких.

Дії мотоцикліста були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 286 КК, як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

У суді обвинувачений вину визнав, погодився із усіма доказами, зібраними органом досудового розслідування, відмовившись від їх дослідження у суді. Зважаючи на це і позицію інших учасників справи, суд їх досліджувати не став, обмежився допитом фігуранта справи.

Він прийшов до переконання про доведеність його вини у вчиненні вищезгаданого злочину, визнав винуватим та присудив 3 роки в’язниці без позбавлення права керувати транспортними засобами. На підставі ст. 75 КК звільнив відбування покарання та призначив рік іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Подати на нього апеляцію можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК