Головна Новини На Тернопільщині медики рятували пенсіонера, який потрапив в лікарню у надважкому стані

На Тернопільщині медики рятували пенсіонера, який потрапив в лікарню у надважкому стані

Про цікавий випадок порятунку життя людини розповірили на сторінці Теребовлянської міської лікарні:

“Чоловік 74 роки, госпіталізований в хірургічне відділення Теребовлянської міської лікарні в ургентному порядку у тяжкому стані із клінікою гострого калькульозного холециститу.

Під час обстеження виявлено супутні захворювання (цукровий діабет, миготливу аритмію, ниркову недостатність, енцефалопатію внаслідок перенесених ішемічних інсультів).

Незважаючи на консервативне лікування загальний стан хворого погіршувався: наростали явища ниркової недостатності.

️За життєвими показами проведено операцію: лапароскопічна холецистектомія, лаваж та дренування черевної порожнини. Конверсії («відкритої» операції) вдалось уникнути.

⠀ В ході операції виявлено гангренозний (зігнилий) жовчевий міхур, який спровокував септичний стан та ниркову недостатність.

Післяопераційний період протікав важко, проте спільним зусиллям лікарів (хірургів, анестезіолога, терапевта, нефролога, невропатолога, ендокринолога) та молодшого медичного персоналу пацієнта вдалось виписати із одужанням на 5 добу після операції”.

⠀Операційна команда:

Лікар-хірург – Кумпаненко Олександр Олександрович

Лікар-хірург – Куліковський Богдан Любомирович

Лікар–анестезіолог – Мінчук Андрій Анатолійович

Операційна медсестра – Сокальська Оксана Юріївна

“Даний випадок наведений з метою нагадування Вам, що профілактика та вчасне лікування хвороб органів травлення є запорукою здоров’я та якості Вашого подальшого життя!”, – наголосили в медзакладі.