Головна Новини На Тернопільщині масово хворіють діти (Відео)

На Тернопільщині масово хворіють діти (Відео)

Температура нижча, а хворих більше. Після різкого похолодання кількість пацієнтів в лікарнях збільшилася. Особливо це стосується педіатричних відділень. Лікарі наголошують, для того, аби вберегти свою дитину слід негайно зробити щеплення, повідомляє Т1 Новини.

Температура повітря падає, а кількість хворих зростає. Через погоду у лікарів побільшало роботи, адже маленькі пацієнти приходять на прийом частіше. У коридорах правда не стоять, записуються в електронній черзі.

За день кожен з медиків оглядає 20 дітей. Кажуть, для реєстрації через інтернет є лише 6 місць, а інші пацієнти повинні записуватись через реєстратуру.

Найчастіше батьки приводять дітей через застуди, в результаті яких діагностують бронхіт, ларингіт і фарингіт. Та щоразу медики 4-го педіатричного відділення, що на вулиці Київській, наголошують – в осінній період всім дітям варто зробити щеплення.

“В кінці вересня і на початку жовтня ми рекомендували б робити щеплення від грипу. Воно за 2-3 місяці виробить імунітет і діти менше будуть хворіти. Також варто не забувати про щеплення від краснуху, кору, які так само є повітряно-крапельними”, – каже дільнича лікар-педіатр ТНКП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Мирослава Мельничук.

Під час огляду діток лікарі проводять бесіди і з батьками. Кажуть, не перестають наголошувати, що восени у малюків розвивається авітаміноз, тому в цей період важливо вживати багато фруктів та овочів.

Четверте відділення одне з найстаріших у місті. Йому понад 30 років. Тут працює семеро лікарів. Спеціалісти кажуть, робочий день у них з 9 по 13 годину. Але, за потреби приймають дітей і після роботи, адже розуміють – здоров’я наймолодших пацієнтів важливе.

“Дзвонять і кажуть, що є температура і ми не можемо до вас записатися. То нехай батьки не переживають, адже діток таких ми приймаємо. Але краще аби мама передзвонила до лікаря і він вже скаже час коли підійти”, – додає дільнича лікар-педіатр ТНКП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Алла Вітоль.

Також дільничого лікаря можна викликати додому. Є певний перелік захворювань, за яких лікар огляне дитину вдома, та навіть якщо хвороба малюка несерйозна, педіатр не відмовить у візиті.

Директор Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович каже, секрет успіху медиків 4 педіатричного відділення в професійності персоналу. Батьки діляться хорошими відгуками, і завжди залишають задоволеними послугами дільничних лікарів.

“Славиться воно тим, що очолює його дуже знаменитий лікар-педіатр Дубровіна Галина Яківна. Людина дуже досвідчена. Вона одна з найдавніших наших працівників і вона виховала цілу плеяду лікарів-педіатрів. І завдяки її вихованцям ми маємо такі сильні позиції в місті”, – наголошує директор ТНКП “Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня” Андрій Артимович.

Батьки і їхні маленькі діти – це ті, з ким працюють педіатри цього відділення. Основна мета медиків – попередити і, за потреби, вилікувати захворювання. Тут наголошують – ніколи нікому не відмовляли у лікуванні, а завдяки реформі – надавати медичні послуги тепер можуть на якісно вищому рівні.

Христина Луцик, Віталік Куземко, Павло Верхолюк, Т1 Новини.