Головна Новини На Тернопільщині майже на чверть подорожчає хліб

На Тернопільщині майже на чверть подорожчає хліб

Про це  повідомив Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич.

«В Україні хліб нового врожаю подорожчає мінімум на 20-25%. Наше зерно є експортною продукцією. Його вартість прив’язується до імпортної. На жаль, імпортна ціна на зерно дорожчає з року в рік. В середньому на 20%. Крім того, всі складові хліба за рік дорожчають на 20-25%. Зокрема, паливо і мінеральні добрива. Також дорожчають енергоносії. Випічка хліба стає більш витратною », – сказав І. Томич.

Також він підкреслив, що хліб нового врожаю подорожчає мінімум на 20-25% навіть якщо буде хороший урожай зерна, пише Голос

«Хліб нового врожаю протягом року подорожчає мінімум на 20-25% незалежно від того, зберемо ми 59 тонн зерна або 62 тонни», – резюмував І. Томич.

Нагадаємо, майже всі овочі молодого “борщового набору” в Україні виявилися дорожчими на 15-60%, ніж це було рік тому, в червні 2017 року. Виняток склали капуста і цибуля.

Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками “Інфо-Шувар”,

Найістотніша різниця в порівнянні з минулим роком зафіксовано по молодий буряку. Так,  5 червня молодий буряк пропонували на 60% дорожче, ніж в минулого року – по 16-18 грн / кг.

Наступною у рейтингу подорожчання стала молода морква, яка за рік зросла в ціні більш ніж на половину і зараз вартує 20-22 грн / кг.

Майже на 15% подорожчала молода картопля, ціна якої –  10-12 грн / кг.