Головна Новини На Тернопільщині майже два десятка сіл хочуть об’єднатися в одну громаду

На Тернопільщині майже два десятка сіл хочуть об’єднатися в одну громаду

18 сіл Бережанського району Тернопільської області хочуть згуртуватися в Нараївську сільську об’єднану територіальну громаду.

Йдеться про села Нараїв, Дуляби і Шайбівка Нараївської сільської ради, села Вербів Вербівської сільської ради, сіл Куряни і Павлів Курянівської сільської ради, сіл Лапшин і Гайок Лапшинської сільської ради, сіл Підвисоке, Гутисько і Демня Підвисоцької сільської ради, сіл Рекшин, Двірці, Писарівка, Поточани і Стриганці Рекшинської сільської ради, сіл Рогачин і Волиця Рогачинської сільської ради.

Обласною державною адміністрацією розглянуто проекти рішень цих сільських рад „Про добровільне об’єднання територіальних громад”, а також – рішення місцевих рад про схвалення цих проектів рішень, пишуть Тернополяни.

За результатами розгляду встановлено, що проекти рішень стосовно об’єднання цих населених пунктів в Нараївську сільську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Нараїв відповідають вимогам Конституції та законів України.

Разом з тим, в ОДА зауважили, що об’єднання названих територіальних громад у Нараївську сільську ОТГ не передбачено перспективним планом формування територій громад Тернопільської області, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України.