Головна Новини На Тернопільщині люди за свій кошт відновили пам’ятник часів проголошення Незалежності

На Тернопільщині люди за свій кошт відновили пам’ятник часів проголошення Незалежності

У селі Мильне Залозецької громади відновили пам’ятник, який встановили у 1991 році на честь проголошення Незалежності України. Про це розповів староста цього села Борис Величко. За його словами, кошти на реконструкцію зібрали жителі сіл Мильне та Бліх, а також меценати та підприємці.

Біля пам’ятника зібралися мешканці сіл Мильне та Бліх. Тут священники відправили молебень за мир в Україні. Сюди прийшов 77 річний Григорій Луцик. Чоловік каже, працював у будівельній бригаді, 30 років тому він збудував цей пам’ятник:

“Хотіли десь поставити пам’ятник на честь Незалежності України. Мене покликали для розробки. Ми довго шукали місце. Тут був дуже глибокий яр. Всі боялися будувати тут. Але то вже була техніка. Я запропонував в тому яру зробити пам’ятник. Ми поставили блоки на фундамент. Навезли каменю, землі і побудували.”

Загалом на реконструкцію і облаштування території біля пам’ятника витратили близько 90 тисяч гривень, розповів староста сіл Мильне і Бліх Борис Величко:

“Тут встановили мур, мурували пліт, клали бруківку двома селами. Все робили своїми силами. Робили тут наші спеціалісти, інженери. Люди приходили в суботу, впродовж 2-3 місяців і маємо такий результат”, – каже Величко.

Джерело