Головна Новини На Тернопільщині з єврейських надгробків зробили сходи до двірного туалету (Фото)

На Тернопільщині з єврейських надгробків зробили сходи до двірного туалету (Фото)

Шокуючу знахідку було здійснено на Тернопільщині: в селі Залізці Зборівського району комуністична влада свого часу при будівництві поліклініки та двірного туалету було використано єврейські надгробки. Про це повідомили на сторінці спільноти в мережі Фейсбук.

“В процесі впорядкування примузейної території, а саме під час демонтажу старого туалету, було виявлено стародавні надгробки із єврейського кладовища, які комуністи використали в якості будматеріалу! В теперішній час це з жахом сприймається! Лише задумайтесь над моральністю: радянська влада могильні плити використала в якості порогу в ТУАЛЕТ! Ще й написами, молитвою, назовні!Згодом виявлені надгробки ми відвеземо на їх історичне місце! До слова, сьогодні волонтерами були секретар, заступник голови, головний бухгалтер та інші працівники селищної ради! Разом – ми сила!”, пише 0352

“Єврейські надгробки виявили у сходах Залозецької поліклініки.А де у Зборові застосували надгробки із місцевого єврейського кладовища радянська влада?Підкажіть хто щось чув чи знає…”,- ідеться в іншому повідомленні. Обставини випадку з’ясовуються. За розвитком подій стежте в наших наступних публікаціях.