Головна Новини На Тернопільщині з лікарні звільнився весь медперсонал

На Тернопільщині з лікарні звільнився весь медперсонал

В одній з лікарень Тернопільщини виникла критична ситуація. У Коропці на Монастирищині звільнилися практично всі працівники медичного закладу. Кажуть, основна причина – невиплата заробітної плати. Аби лікарня запрацювала, у мережі Фейсбук місцеві жителі оголосили збір коштів.

Про лікарню, яка існує фактично тільки на папері, журналістам “Файного міста” розповів в.о. директора КНП “Коропецька лікарня” Степан Дворський.
“З 1 квітня розпочався другий етап медичної реформи, згідно з яким, власне, фінансування вкрай мале. Відповідно до договору, який нам вдалося заключити, ми отримуємо 3 тисячі 562 гривні в місяць – цього ні нащо не вистачає.”
Як повідомив Степан Дворський, у лікарні працювали 10 осіб, які займали 11 штатних посад. На сьогодні, аби заклад повністю не закривати, на посадах залишаються керівник і бухгалтер. Якщо фінансування відновлять – працівники повернуться до виконання своїх обов’язків.
“Зараз залишили чверть ставки керівника і чверть ставки бухгалтера – для того, щоб не закривати повністю заклад. Якщо буде фінансування, ми можемо набрати людей і відновити роботу.Ми зверталися і в МОЗ, і в обласний Департамерт охорони здоров’я, і ще в інші структури – всі скеровують на громаду. Громада каже, що коштів немає”, – додає в.в. директора “Коропецька лікарня”.
На сьогодні заборгованість по заробітній платі становить 306 тисяч гривень. Як повідомив Степан Дворський, це сума за два місяці роботи персоналу.
Пацієнтів медичний заклад поки не приймає. Аби отримати медичну допомогу мешканці Коропця вимушені звертатися в іншу найближчу до них лікарню – це у Монастириськах. Відстань між населеними пунктами – 25 кілометрів.
“Найближча лікарня у Монастириськах, туди 25 кілометрів. Але, так як стан доріг у нас, м’ягко кажучи, не дуже, то їхати туди доводиться довго. Я, наприклад, добираюся туди своєю машиною 40 хвилин”, – зазначає Степан Дворський.
Зараз у мережі Фейсбук оголосили збір коштів для лікарні. Гроші можна перерахувати на банківський рахунок.
“Якщо хтось може чимось допомогти – будемо дуже вдячні. Ось рахунок лікарні в Ощадбанку- UA053385450000026003300265295. На папері лікарня ще існує, якщо буде фінансування – заклад запрацює та буде лікувати людей”, – каже медик.

https://www.facebook.com/watch/?v=2345733759056267