Головна Новини На Тернопільщині зменшилась середня зарплата: скільки тепер отримують мешканці області

На Тернопільщині зменшилась середня зарплата: скільки тепер отримують мешканці області

Міністерство фінансів оприлюднило найсвіжіші дані щодо середньої зарплати по всіх регіонах країни.

У деяких областях заробітна плата зросла, в інших навпаки – зменшилась.

Так, згідно з розрахунком Мінфіну, в Україні середня зарплата становить 13 тис. 499 грн і в порівнянні з попереднім місяцем вона зменшилась на 0,3%. У травні найвищою зарплатня була в Києві – 19 тис. 287 грн, найменшою у Волинській області – 10 тис. 890 грн. У столиці вона зменшилась на 5,6%, а на Волині зросла на 1,1%, пишуть Тернополяни

Серед усіх областей Тернопільщина посідає 19-те місце за розміром середньої зарплати з показником 11 тис. 230 грн (див. таблицю нижче). У порівнянні з попереднім місяцем це на 3,3% менше. Нагадаємо, що у квітні цього року мешканці Тернопілля отримували 11 тис. 613 грн.

Відомості за червень Держкомстат ще не опублікував.

Зазначимо, що спостереження охоплює усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Довідково. Середня заробітна плата – макроекономічний показник, що обчислюється як середнє арифметичне значення заробітних плат певної групи працівників (наприклад, по підприємству, по галузі, по регіону). Розраховується, виходячи із фонду оплати праці працівників (включаючи оплату праці сумісників), премій, надвишок, винагород за підсумками роботи за рік та одноразових заохочень.

зптравень1
зптравень