Головна Новини На Тернопільщині за місяць виявили 205 трудових нелегали

На Тернопільщині за місяць виявили 205 трудових нелегали

зарплата у конвертіЗ початку року на Тернопільщині легалізовано працю 205 найманих працівників.

Впродовж січня цього року внаслідок проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без належного оформлення трудових відносин та відповідного оподаткування, на Тернопільщині виявлено 212 таких трудових нелегалів. У результаті проведених заходів з 205 громадянами роботодавці оформили трудові договори.

Додатково повідомляємо, що  ст. 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність за порушення законодавства про працю. Зокрема, юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі не оформлення чи неналежного оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати та інших виплат, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці тощо.

Розміри штрафів за дані правопорушення коливаються від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, до тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєно відповідне порушення.