Головна Новини На Тернопільщині за листопад ДТП вчинили 38 водіїв “під мухою”

На Тернопільщині за листопад ДТП вчинили 38 водіїв “під мухою”

Минулого місяця  співробітники поліції оформили  більше чотирьох тисяч адмінматеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення водіями швидкості, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, недотримання правил дорожнього руху пішоходами. 

У листопаді на дорогах Тернопільщини трапилося 235 дорожньо-транспортних пригод. З них 50 – з потерпілими, в яких 5 людей загинули та 60 отримали травми. Тридцять вісім аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. В результаті цих автопригод 12 людей зазнали травм.

Двадцять три аварії трапилося за участю пішоходів: четверо людей загинуло та п’ятнадцять травмовано. Серед причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху. Поліцейські виявили 127 водіїв в стані алкогольного сп’яніння.

За вчинення відповідного правопорушення залишається адміністративна  відповідальність (ст. 130 КУпАП), за яку передбачено позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – доведеться сплатити суму вдвічі більшу.