Головна Новини На Тернопільщині за вересень у ДТП загинули 11 людей

На Тернопільщині за вересень у ДТП загинули 11 людей

Загалом з початку місяця співробітники поліції оформили  більше шести з половиною тисяч адмінматеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення водіями швидкості, керуваннями транспортними засобами без документів та напідпитку, порушення правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами.
Статистика вересневих ДТП невтішна. На дорогах Тернопільщини трапилося 178 автопригод. З них 35 – з потерпілими, в яких 11 людей загинуло та 42 отримали травми. Значна кількість ДТП трапилася за участю мотоциклістів – дев’ять, внаслідок  яких двоє людей загинуло, п’ятеро – зазнали травм.  У шістьох аваріях постраждали пішоходи, а у чотирьох – діти.
Найчастіша причина дорожньо-транспортних пригод – перевищення швидкісного режиму. Кожна десята аварія з травмованими трапилася  через порушення правил маневрування та виїзду на смугу зустрічного руху. 24 автопригоди вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку.
У вересні поліцейські виявили 188 осіб, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. На них складено адмінпротоколи за статтею 130 КУпАП. За це передбачена відповідальність – позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення цього порушення протягом року  – доведеться сплатити суму вдвічі більшу.
З 1 жовтня на території області стартує комплекс організаційно-профілактичних заходів «Безпека дорожнього руху – це життя».  Їх основна мета – посилити контроль за безпекою дорожнього руху, запобігання загибелі та травмуванню людей на дорогах, профілактика аварійності та зниження тяжкості її наслідків.