Головна Новини На Тернопільщині започаткували Відзнаку імені Олександра Капіноса

На Тернопільщині започаткували Відзнаку імені Олександра Капіноса

Відзнака імені Олександра Капіноса започатковується з метою вшанування пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса – хлібороба, громадського діяча, організатора просвітницьких та патріотичних заходів, одного з найактивніших учасників Мовного майдану 2012 року та Революції Гідності. Сашко мав переконання, що Україна стане вільною тоді, коли кожен українець візьме на себе відповідальність бути господарем на своїй землі, де панує своя правда і воля святая, де цінують свій звичай і рідну українську мову.

В пам’ять про Олександра та для продовження його справ Громадська організація  “Родина Героїв ”Небесної Сотні” започаткувала Відзнаку імені Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса, в рамках якої щороку проводитиметься конкурс проектів на його честь, тематика яких відповідатиме напрямкам діяльності Олександра.

Відзнака покликана підтримувати громадських активістів із сіл та невеликих містечок України, які тримають сьогодні  «культурний фронт», пробуджують національну свідомість, здійснюють систематичні зміни у своїй громаді, реалізовуючи освітні, культурні, соціальні, екологічні ініціативи.

Умовою здобуття Відзнаки є здійснення власних активних дій і сприяння формуванню  спільнот, здатних діяти заради поставленої мети у вказаних напрямках у селах і містечках, де проживають, або звідки походять учасники конкурсу на здобуття Відзнаки.

2018 року в межах Відзнаки оголошується конкурс на кращий освітньо-культурний проект, метою якого є зацікавлення та залучення дітей і молоді до дослідження, вивчення й збереження культурної спадщини українського народу – живих традицій, звичаїв, обрядів, народних танців, традиційного народного співу, гри на традиційних народних інструментах, фольклору, народних ремесел, а також підвищення обізнаності та залучення місцевих громад у цій сфері.

До участі в конкурсі запрошуються громадські активісти, вчителі, студенти із сіл, селищ та містечок України з населенням до 15 тисяч осіб.

Відзнака імені Олександра Капіноса заснована в межах проекту “Відзнаки Героїв Небесної Сотні“ завдяки підтримці платформи “Велика ідея” та 162 доброчинців  України та світу і  Міжнародного фонду “Відродження”.

Подати заявки можна за встановленою формою з 01 вересня до 30 вересня 2018 року включно.

Додаткові запитання пишіть у коментарях  на сторінці “Відзнака імені Олександра Капіноса” у мережі Фейсбук

Членами Журі стали провідні етнографи, фольклористи, музеєзнавці, культурні діячі України, члени родини Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса та громадської організації “Родина Героїв “Небесної Сотні”.

Джерело

 

 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CKZfNev7EFw&w=560&h=315]