Головна Новини На Тернопільщині заборонять ловити рибу

На Тернопільщині заборонять ловити рибу

Незабаром, у на Тернопільщині, стартує “нерестова заборона на вилов риби”. Тривалість нерестової заборони в середньому складає 10-12 тижнів і різниться залежно від регіону. На проходження нересту впливає багато чинників, головним з яких є температура води, оскільки різні види риб нерестяться при різній температурі. У більшості видів нерест проходить з весни до початку літа: в квітні нереститься щука, з середини до кінця травня – окунь, судак, лящ, короп, карась.

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України встановлено заборону промислового та любительського рибальства.
Для забезпечення посиленого контролю за порядком на водоймах в період нересту увійдуть представники Україньського товариства мисливства і рибальства, преставники екологічної інспекції, працівники поліції, громадські організації, та рибалки, яким небайдужа флора і фауна нашого району.

Принагідно нагадуємо, що за здійснення незаконного(браконьєрського) вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою, забороненими знаряддями тощо передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років) з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди: судак – 510, сом – 425, щука – 340, короп – 306, білий амур, товстолоб – 255, плітка, синець – 85, карась, окунь і верховодка – 17, лящ – 170, лин – 119 грн., краснопірка – 68 грн., підуст – 34 грн.
ґ