Головна Новини На Тернопільщині живе сильна духом дівчинка, яка мріє почати ходити та щоб...

На Тернопільщині живе сильна духом дівчинка, яка мріє почати ходити та щоб одужала її мама

Директор Збаразького ЦСССДМ Руслана Боднар впродовж останніх тижнів знайомить своїх друзів та читачів її сторінки у фейсбуці із людьми, що проживають у Збаразькому районі та потребують допомоги. Особлива уваги Руслани Боднар прикута до сімей, які виховують хворих діток. Одна з них Марійка Тивонюк, що проживає з сім’єю у селі Дзвиняча.

“Народилася 06 грудня 2005 року. Під час пологів отримала травму. І почалися жахливі будні для неї та матері у центрі реабілітації при Тернопільській обласній дитячій лікарні. Саме там лікарі і поставили дитині діагноз – спастичний тетрапарес.

Лікування було успішним. Дівчинка почала розвиватися. Однак, радіти батьки почали зарано. Одна ніжка почала відставати у рості від іншої. Коли різниця між ніжками Марічки досягла 5 сантиметрів, то медики запропонували зробити операцію. До хірургічного втручання, дівчинка могла стояти та (з маминою підтримкою) сама йшла в операційну…
Після проведення операції з підрізання сухожилок в Інституті патології хребта та суглобів ім.Ситенка (м.Харків), сталося те, чого не очікував ніхто… Ніжка повернулася на бік, а на тазу утворилася гуля… Лікарі розводили руками…

Батьки не втрачаючи надію продовжували шукати лікування для своєї донечки. Вони відвідали чимало лікувальних та реабілітаційних закладів. Проходили реабілітацію у РЦ “Еліта” (6 разів), санаторії “Хаджабей”, санаторії ім. Ткалова (м.Одеса), санаторії Трускавця, та консультувалися у лікувальних закладах за кордоном.

Непохитною вірою та надією на зцілення дитини, прикладаючи всі можливі та неможливі зусилля, батьки досягнули того, що Марічка розмовляє, має досить хорошу пам’ять, проситься в туалет та самостійно їсть.

У боротьбі з судомами дівчинці постійно потрібні ліки “Ламіктал” (Польща). Батьки мають велику надію на проходження з Марійкою курсу реабілітації у РЦ “MODRYCHI” (Львівська область), але фінансові ресурси сім’ї вже давно вичерпалися і дороговартісна процедура все відкладається…

Недоспані ночі, постійне психологічне та фізичне напруження, не пройшли без важких наслідків і для матері дівчинки – пані Тетяни… Нещодавно у жінки діагностували кісту, що утворилася в голові. Жінці необхідне невідкладне лікування …

Марічка має мрію. Вона повідомила її фахівцям нашого центру, коли ті вже йшли. Дівчинка сказала, що мріє не про ляльки, а що найбільше в світі хоче знову ходити. І щоб матуся була здорова….

Усі, хто має бажання допомогти Марічці та її матусі, можуть перерахувати кошти на рахунок 5168 7427 2134 3386, Приватбанк, одержувач – Тивонюк Тетяна Петрівна”.