Головна Новини На Тернопільщині діти в райцентрі вчитимуться з електронних підручників

На Тернопільщині діти в райцентрі вчитимуться з електронних підручників

У райцентрі Заліщиках на Тернопільщині учні місцевої гімназії вчитимуться по-новому.

Заклад бере участь у всеукраїнському пілотному проекті. Частину предметів діти тепер опановуватимуть з допомогою електронних підручників.

Як повідомили  у прес-службі Тернопільської ОДА, гімназії передали перші 30 ноутбуків-планшетів для учнів і комп’ютер для вчителя, пише Зік.

«Заклад бере участь у всеукраїнському експерименті «Електронний підручник для загальної середньої освіти». Гімназія єдина в нашій області пілотує цей проект. А загалом в Україні є 50 таких шкіл», – розповіли в ОДА.

Проект розрахований на три роки. Наразі з допомогою електронних підручників вивчатимуть природознавство та історію. Щороку предмети додаватимуть.

Передав комп’ютери для навчання директору гімназії Олександрі Войчишин голова ОДА Степан Барна.

Заліщицька гімназія і раніше здобувала перемоги в інноваційних конкурсах. За інформацією ОДА, вона стала єдиним переможцем з України у міжнародній програмі корпорації «Microsoft» «Партнерство в навчанні».

Заклад отримав статус «Школа інноваційного розвитку» («PathfinderSchoolProgram») (2013), а також звання «Школи-наставника» («MentorSchool») (2014) за успішне впровадження новітніх технологій в освітній процес.

Протягом останніх років гімназія підтримує статус показової школи «Майкрософт» («MicrosoftShowcaseSchool»).

Зокрема, цього року «Майкрософт» відзначила 400 закладів освіти за інноваційність, серед них тільки 4 заклади з України, у тому числі й Заліщицька державна гімназія.