Головна Новини На Тернопільщині донька через суд повернула бойові нагороди батька

На Тернопільщині донька через суд повернула бойові нагороди батька

Рішенням Тернопільського апеляційного суду задоволено позовні вимоги Наталі Я. про повернення їй бойових орденів та медалей батька, Красненка В.Г., отриманих нею у спадок.

В обґрунтуванні позовних вимог позивачка зазначила, що у травні-червні 1990 року після смерті батька, ветерана війни та праці Красненка В.Г., її мати передала Чортківському районному краєзнавчого музею 14 бойових орденів і медалей батька для проведення експозиції.

У процесі розгляду апеляційної справи судовою колегію встановлено ряд порушень музейною установою Законів «Про музеї та музейну справу», «Про державні нагороди України», чинних на той час урядових постанов та інструкцій.

Такі обставини дають підстави прийти до висновку, що Чортківський районний краєзнавчий музей мав право використовувати передані речі тільки для експонування, але не зараховувати до Музейного фонду держави.

Враховуючи наведені обставини та відсутність у Законі «Про державні нагороди України» заборони повертати передані музею на тимчасове зберігання ордени та медалі суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що спірні нагороди та документи до них, видані Красненку В.Г., підлягають поверненню його дочці, Наталі Я.

Прес-служба Тернопільського апеляційного суду