Головна Новини На Тернопільщині дозняли історичний фільм

На Тернопільщині дозняли історичний фільм

На Тернопільщині завершили зйомки фільму “Червоний . Без лінії фронту”. У Бережанах його знімали 5 днів. Про це повідомив продюсер фільму Володимир Філіпов. За його словами, бюджет фільму – понад 30 мільйонів гривень.

Друга частина стрічки про командира загону УПА Данила Червоного – передісторія головного героя. Знімають його вже півтора року. Увесь фільм знятий в Тернопільській області – Кременці та Бережанах. Перший епізод фільму знімали в дворику міської ради Бережан, у підвалі ради, – розповів генеральний продюсер Володимир Філіпов:

“Це приквел, це історія про те, хто такий Данило Червоний, ким він був ще до Другої світової війни. Це боротьба, вона була не в 39-му році включена, коли “совети” сюди зайшли. Це боротьба за самоіндефікацію нації відбувалася дуже-дуже давно”.
Олександр Ярмола – засновник козак-рок-гурту “Гайдамаки”. Яку роль виконує – не розповів. Каже, заборонив продюсер. Для нього це перша роль в кіно:
“Мені цей герой абсолютно не близький, він не має бути мені близький. Мене запросили в кіно, і праця в кіно, вона передбачає перевтілення в будь-який образ. Мені дали такий образ, і я спромігся, на скільки це є можливо, перевтілитися у цьому фільмі у свого героя”.
Над зйомками працювали понад 60 людей.
Головну роль Данила Червоного, студента Кременецького ліцею, який став командиром загону Української Повстанської Армії – виконує Микола Береза:
“Один з, напевно, таких ключових моментів – це людина, якій не байдуже. Не байдуже те, що на той час відбувається в країні. Він, напевно, міг би якось так підлаштовуватися під обставини, під ситуації, які складаються в той час – 38-39 рік. А людина пробує щось змінювати”.
Джерело: Blogger