Головна Новини На Тернопільщині голови ОДА не управляли, а були присутні

На Тернопільщині голови ОДА не управляли, а були присутні

Zastavny1Питання безвладдя на Тернопільщині стало предметом обговорення журналістів і керівника обласного осередку партіі Народний фронт, народного депутата Романа Заставного.
“На Тернопільщині зараз унікальна ситуація. Хочу з повною впевненістю сказати, що є нормальна співпраця депутатів різних політичних сил між собою. Не буду лукавити, ми зустрічаємося і в стінах Верховної ради, і в комітетах. Троє представників Михайло Головко, Тарас Юрик і я ми працюємо в одному комітеті. Є нормальний діалог, і ми прийняли рішення відійти від принципу партійної квотності при прийнятті рішень щодо кадрових призначень. Тому, що Революція відбулася рік назад, люди стояли за певні ідеали, які тут же під час Революції були знищені чи знівельовані на ноль. Тому що люди які прийшли після революції, м’яко скажу недалекі люди які не бачать державної політики, ані державного бачення і по своїй суті не здатні управляти, ані областю, ані районними адміністраціями. І це дуже прикро. Вони внесли дуже великий елемент зневіри в самих людей, що щось може змінюватися” – каже Роман Заставний.
Він розповів про свою позицію щодо призначення голови ОДА:
“Моя позиція дуже проста. На жаль буду змушений критикувати президента. Президент має швидше реагувати на кадрові зміни. Якщо навіть ми би призначили чотири місяці назад людину, яка не зовсім відповідає всім критеріям ідеального голови адміністрації, прена зидент вже через місяць по результатах першого кварталу вже би міг звільнити цю людину. Я вважаю це недоліком. Час вимагає дуже швидких змін. Треба швидко призначати людей. Не справляється – звільняти, це не є катастрофа. Тобто людина яка призначена на посаду вона ж не довічно туди призначена. З суддями складна ситуація, а з людьми які працюють просто на державній службі швидко потрібно приймати рішення”.

“Було навіть місяців півтора колективне звернення від депутатів просто щоб призначити людину, яка буде адекватна, яка буде мати моральні цінності закладені, і буде професійні мати навики для того, щоб управляти областю і формувати належну політику на рівні області, – каже Роман Йосипович.- На сьогоднішній день, я знаю що рішення ще не прийнято”.
“В нас була принципова позиція щоб людина була призначена з Тернопільщини. Коли ми робимо аналіз ситуації, хочу вам сказати, тернополяни не самі кращі були голови адміністрацій, але не гірші ніж ті “зайди” які приходили сюди. Коли призначають голову адміністрації чи інших посадовців з іншої області це є принизливо для наших краян. Ми що недолугі, неповноцінні? Наші попередні каденціі голова обласноі ради в Івано-Франківську – тернополянин, голова львівської обласноі ради – терноплянин. А в Терноплі придумують чужинця. Хоча терноплянин за межами області себе дуже гарно зарекомендували” – каже Роман Заставний.
Нагадаємо, що чотири місяці в Тернопільській області немає голови ОДА, голів семи РДА, начальника УСБУ та УМВС.