Головна Новини На Тернопільщині гвалтівника не взяли під варту

На Тернопільщині гвалтівника не взяли під варту

Реально уже повідомляв про страшний, немислимий випадок,  що трапився на Тернопільщині, на березі річки Збруч. Тоді 16-річний підліток у неприродний спосіб згвалтував 8-річного хлопчика. Газета “Свобода” повідомила несподівані деталі страшного злочину.

20 квітня у Підволочиському райсуді обирали запобіжний захід для затриманого. Прокуратура клопотала взяти підозрюваного під варту. Однак суд на таке не погодився.

Що відомо про «фігуранта»? Цей юнак – житель одного з підволочиських сіл. Студент-другокурсник, здобуває професійно-технічну освіту. Проживає лише з батьком.

Оскільки йдеться про неповнолітнього, свою позицію на суді висловила завідувач сектором опіки, піклування, усиновлення служби у справах дітей Підволочиської РДА. Вона просила застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки останній за місцем навчання охарактеризований позитивно.

Зрозуміло, що і сам підозрюваний, його законний представник та адвокат клопотали не застосовувати найсуворіший запобіжний захід.

Натомість прокурор у судовому засіданні клопотала про взяття під варту. Мотивувала тим, що юнака підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Останній може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на малолітнього потерпілого та свідків, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а також вчинити інше кримінальне правопорушення.

Суд не пристав на таку позицію, а взяв до уваги міцні соціальні зв’язки підозрюваного. Також констатував, що одного лише зазначення в клопотанні про застосування запобіжних заходів обставин про те, що підозрюваний намагається чи намагатиметься переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду чи вчиняти інші дії, спрямовані на протидію розслідуванню, недостатньо. Зазначене має підтверджуватися відповідними матеріалами.

Відтак до підозрюваного застосували домашній арешт.

Слід зауважити, що наразі у цій справі призначено декілька судових експертиз.

Ольга КУШНЕРИК