Головна Новини На Тернопільщині в лікарні шахрай виманив кошти у важкохворого чоловіка

На Тернопільщині в лікарні шахрай виманив кошти у важкохворого чоловіка

Ніякого співчуття та совісті, а лише прибуток мав на меті аферист, який обміняв фальшиві долари на готівку пацієнту  одного з медзакладів області.

За допомогою до працівників поліції звернувся мешканець Підволочищини. Він розповів, що невідомий чоловік втерся йому в довіру  та видурив 5 тисяч гривень. Потерпілий лікується від тяжкої онкологічної недуги. На території лікарні до нього підійшов незнайомець, вони розговорилися. Новий знайомий видався дуже порядним, розповів, що теж тут лікується, а ще товаришує зі священником церковної парафії, яку відвідує мешканець району.

Під час розмови аферист раптом згадав, що має придбати дороговартісний укол, а так і не встиг обміняти долари. Спитав пацієнта, чи не міг би він допомогти з  обміном. Той погодився. Шахрай взяв готівку, натомість  залишив сувенірні купюри. Проте, помітив це чоловік не одразу. Вже в палаті розглянув валюту і зрозумів, що його підло обманули.  Довелося телефонувати в поліцію.

За фактом злочину слідчі розпочали кримінальне провадження згідно статті 190(шахрайство) КК України.

Поліцейські застерігають: не довіряйте малознайомим людям! Не спішіть передавати їм дорогі речі, обмінювати валюту, розмінювати готівку, або ж купувати сумнівний товар. Аферисти вправні психологи, вони часто видумують слізні історії про себе, хворих родичів, родинні прокляття. Навіть банальне прохання зателефонувати з вашого мобільного може закінчитися криміналом. Тож, проявляйте розсудливість!