Головна Новини На Тернопільщині – відлуння АТО

На Тернопільщині – відлуння АТО

zbroya-250x188Тернопільські оперативники підвели підсумки цільової оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка».
Зі слів начальника управління карного розшуку обласної міліції Степана Яцуха, заходи тривали майже місяць у два етапи. За цей час правоохоронці виявили двадцять п’ять фактів незаконного обігу зброї з ознаками кримінальних правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Серед них найбільше – вісім фактів – пов’язані з незаконним обігом вогнепальної зброї, у семи випадках предметом вилучення були гранати, в п’яти – боєприпаси, у двох – вибухівка.
Загалом, з незаконного обігу вилучено більше півтисячі предметів злочинної діяльності, зокрема, сім пістолетів, чотири обрізи, дві гвинтівки, автомат, 427 боєприпасів, шістсот грамів вибухової речовини, двадцять чотири мінометних снаряди часів війни, сорок гранат. Як встановили правоохоронці, багато небезпечних предметів потрапили на Тернопільщину із зони проведення антитерористичної операції.
Під час спецоперації перевірено понад сімсот власників зброї, шість об’єктів дозвільної системи та дві одиниці автотранспорту, який залучається до перевезення озброєння. В процесі виявлено понад півсотні порушень правил зберігання зброї, повідомили у СЗГ УМВС України в Тернопільській області.