Головна Новини На Тернопільщині відкрили геріатричний будинок єврозразка

На Тернопільщині відкрили геріатричний будинок єврозразка

На Тернопільщині завдяки зусиллям обласної державної адміністрації, керівництва Шумського району та Великодедеркалівської громади успішно завершили ще один довгобуд – геріатричне відділення Шумського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. У понеділок, 17 липня, за участі міністра соціальної політики України Андрія Реви відбулося його офіційне відкриття.

Незважаючи на те, що реалізація проекту розпочалася ще у 2007 році, основна частина робіт припала на 2015-2016 роки. Це стало можливим завдяки чіткій позиції керівництва області та фінансуванню із Державного фонду регіонального розвитку. Власне, за ці кошти здійснили реконструкцію існуючих будівель санчастини, котельні та магазину під стаціонарне відділення. Також провели оздоблювальні роботи в основному корпусі, провели монтаж паливної, ліфта, очисних споруд. Завершили благоустрій території. Всі роботи відповідають сучасним та європейським стандартам і виконані, відповідно, на високому рівні.

Нині відділення розраховане на перебування близько 40 людей похилого віку, одиноких непрацездатних та людей з інвалідністю не лише з Шумського району, але й з навколишніх районів. Перебування в геріатричному відділенні абсолютно безкоштовне й фінансується з Державного бюджету.

«Коли я вперше прийшов сюди, ми поставили собі за мету що цей об’єкт має бути зданий. Бо в нас інколи так модно, що будівельники починають будувати, будують рік, п’ять, десять, і нема кінця-краю. Виявляється, що цей об’єкт можна було зробити за два роки. І мені приємно, що кількість довгобудів, котрі мають місце в області, зменшується», – зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття геріатричного відділення.

Водночас, Степан Барна наголосив, що дане відкриття ще раз заперечує всі чутки серед місцевих мешканців, що даний об’єкт будували для родичів міністрів. «Я гарантую, що вже за кілька днів 14 людей похилого віку, які зараз перебувають у старому приміщенні геріатричного будинку заселяться у нове, повністю відреконструйоване відділення. Адже цей будинок розрахований лише для людей, котрі потребують підтримки, опіки й допомоги від держави», – підкреслив очільник області.

Прес-служба ТОДА