Головна Новини На Тернопільщині відбудеться проща до каплиці-пантеону у селі Лішня

На Тернопільщині відбудеться проща до каплиці-пантеону у селі Лішня

5 серпня на Тернопільщині відбудеться проща до каплиці-пантеону у селі Лішня. Про це розповів капелан, настоятель парафії у селі Лішня Кременецького району отець Андрій Любунь.

За його словами, у попередні роки проща тривала три дні, а цьогоріч вона буде одноденна. Архієрейське богослужіння розпочнеться о 10 годині, пише Суспільне.

“Тридиційно Всеукраїнська проща родин загиблих у російсько-українській війні у Лішні тривала з 5 до 7 серпня. Минулого року до нас приїхали 400 родичів загиблих бійців з майже з усіх областей України. Щороку ми цих людей розселяли, забезпечували харчуванням і організовували для них триденну програму – екскурсії Кременцем, Збаражем, Вишнівцем, проводили духовні бесіди. Зараз багато родичів загиблих військових виїхали за кордон, тому не зможуть взяти участь у прощі. А дехто з них не може приїхати через стан здоров’я або нестачу коштів. Крім того, ми скоротили тривалість прощі задля безпеки людей у час війни”, – розповів священник.

Отець Андрій Любунь каже, після богослужіння відбудеться панахида за загиблими. Також освятять воду і хрести для місцевого храму.