Головна Новини На Тернопільщині вшанують жертв Чорнобильської катастрофи

На Тернопільщині вшанують жертв Чорнобильської катастрофи

A view of the abandoned city of Prypiat, near the Chernobyl nuclear power plant March 31, 2011. Belarus, Ukraine and Russia will mark the 25th anniversary of the nuclear reactor explosion in Chernobyl, the place where the world's worst civil nuclear accident took place, on April 26. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE - Tags: DISASTER ENERGY ANNIVERSARY ENVIRONMENT BUSINESS CITYSCAPE)

Пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції вшанують 26 квітня біля пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань», що у парку «Національного Відродження» у Тернополі. Мітинг-реквієм розпочнеться о 10:00 годині.

Організацію заходів з вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи обговорили сьогодні, 19 квітня, на нараді під керівництвом заступниці голови Тернопільської ОДА Світлани Беспоповцевої. Окрім цього присутні окреслили нарахування та виплати матеріальної допомоги постраждалим в області, а також проблеми, з якими їм доводиться зустрічатися.

«Фатальні наслідки трагедії, яка трапилася у ніч на 26 квітня 1986 року, відчутно й донині. Вибух на Чорнобильській АЕС забрав та скалічив життя багатьох людей. Тому ми завжди повинні пам’ятати про подвиг, який здійснили усі учасники ліквідації цієї страшної аварії», – зазначила Світлана Беспоповцева.

Заходи з вшанування жертв Чорнобильської катастрофи відбудуться у всіх районах області. У навчальних закладах краю проведуть уроки пам’яті «Пам’ятай Чорнобиль», а також зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії.