Головна Новини На Тернопільщині впіймали “бізнесменів” які фекаліями заливали поля

На Тернопільщині впіймали “бізнесменів” які фекаліями заливали поля

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі – Інспекція) перевірено факти, наведені Козлівською селищною радою Козівського району стосовно забруднення 24.01.2018 року підпорядкованої території рідкими відходами.

25 січня 2018 року працівниками Інспекції за участю посадових осіб виконавчого комітету Козлівської селищної ради проведено обстеження забруднених земельних ділянок та відібрано проби ґрунтів.

Розраховано збитки, заподіяні навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення земельних ділянок на суму 803, 983 тис. грн.

У зв’язку із тим, що в даному порушенні вбачаються ознаки злочину, передбачені ч.1 ст.239 Кримінального Кодексу України, 22.02.2018 р. направлено матеріали для вжиття заходів реагування до Головного управління національної поліції в Тернопільській області.

У доданих матеріалах наявна достатня доказова база: встановлено особи порушників та їх транспортні засоби, надано підтвердження про скоєння аналогічних порушень саме цими водіями і їх транспортними засобами на території нашої області. Тому уникнути кримінальної відповідальності на цей раз порушникам напевно не вийде, та й іншим буде наука.